Loading...

Hantar Percuma

HARGA BUKU PBAKL 2014

Apa Itu Disleksia?

Apa Itu Disleksia?

: ISBN 983-3585-54-X


Old price: RM17.00  

Price: RM14.45

You save: RM2.55 (15%)
-15%
Out-of-stock
10 days
Add to wish list

Penulis : Sheila Devaraj, Samsilah Roslan
Jumlah Muka surat : 140 Pages


Sinopsis

Buku ini memberi panduan kepada ibu bapa dan guru sekolah mengenal pasti disleksia. Penulis mencadangkan langkah-langkah mudah bagi membantu kanak-kanak disleksia menguasai kemahiran penting dalam meningkatkan keyakinan diri.

Mengapa terdapat kanak-kanak yang pintar tetapi menghadapi kesukaran belajar? Buku ini memberi panduan kepada ibu bapa dan guru sekolah mengenal pasti disleksia. Penulis mencadangkan langkah-langkah mudah bagi membantu kanak-kanak disleksia menguasai kemahiran penting dalam meningkatkan keyakinan diri.

Masalah Mengingat perkataan, fonologi, ingatan jangka pendek, dan kesedaran sintak adalah antara masalah yang dikupas oleh penulis di dalam buku ini. Simptom dan masalah identifikasi di peringkat prasekolah, sekolah rendah, menengah, dan dewasa turut di ketengahkan. Mengenali jenis disleksia juga dapat membantu pembaca mencari teknik-teknik berkesan bagi menangani pengidap disleksia.

Doktor Samsilah Roslan merupakan Pensyarah Kanan di Jabatan Asas Pendidikan, Fakulti Pengajian Pendidikan, Universiti Putra Malaysia. Puan Sheila Christine Devaraj merupakan tenaga pengajar di Sekolah Menengah Tengku Ampuan Jemaah, Klang dan juga Setiausaha Agung Persatuan Disleksia Peringkat Kebangsaan.

Cara Beli Buku Online

Hubungi Bookcafe

Newsletter

Bulk Order

Ain Mai

bookcafe footer